Headerbild

SM-GULD OCH SILVER TILL SKENE MS

2016-09-18 i Allmänt

Lördagen den 17/9 kördes SM-final i Rallycross i Västerås. Skene MS juniorer Simon Claesson och Jesper Gunnarsson stod i en klass för sig och körde hem både guld och silver!

Simon började dagen med att vara snabbast på träningarna. Han var ändå inte helt nöjd.
– Det skiljer för lite, sa Simon. Han trodde dock att det skulle bli bättre med mer körning på banan. 

Kvalomgång ett gick klockrent, med Simon som etta och Jesper som tvåa. I andra omgången blev det dramatik när Simon, i ledning, slog av ett styrstag och bara kunde "linka" i mål. Tredje omgången blev ännu värre då Simons bil slutade driva efter några varv.

Teamet fick väldigt bråttom att reparera. I det här läget var det guldvittring för Jesper. Hans bil gick som en klocka och han själv körde säkert! De kommande semifinalerna kunde avgöra hela mästerskapet!

Hos Team SimonC Motorsport skruvades det febrilt. Arrangören Västerås MS gjorde ett kanonarrangemang med korta pauser. Det är inte bra när bakaxeln rasat på en tävlingsbil. Då behövs tid!

Två man låg under  bilen och tre jobbade runt omkring. Och de hann!

Jesper vann sin semi och Simon blev tvåa i sin. Det gav Jesper start från första ledet  och Simon start från andra, i A-finalen.

I A-finalen hände det som ingen trodde var möjligt. Simon tog starten från andra led, med en bil man inte trodde var i fullt raceskick. Förklaringen KAN vara att Simon dels kände att guldet var säkert, dels att han fått köra in sig lite på den "nya" bilen. Hur som helst så blev det ren uppvisning och mycket fin propagande för Skene MS! Grattis Simon och Jesper! Fantastiskt bra kört!

/SMS web 

Simon Claesson – SimonC Motorsport – Facebook

Jesper Gunnarsson – GRX Bröderna Gunnarsson Rallycross Team – Facebook

Våra Samarbetspartners